دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.
دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.

جهت اشنایی با حرکات اصلاحی کف پای صاف حتما اینجا را بخوانید


کاهش یا از بین رفتن کامل قوس داخلی پا را صافی کف پا می گویند. این قوس باعث جذب، تعدیل و کاهش فشارها و ضربات به هنگام تحمل وزن و در نتیجه کاهش خستگی می شود. همچنین به دلیل ساختار ارتجاعی و منعطفی که دارد راه رفتن را موزون و پیشروی را تسهیل می کند. افرادی که دچار صافی کف پا هستند  از خستگی زودرس و عدم استقامت کافی به ویژه در ایستادن ها و پیاده روی های طولانی رنج می برند و مستعد ابتلا به عوارضی همچون:زانوی پرانتزی، کمردرد، بد شکلی پا می باشند. از عوارض دیگر  صافی کف پا استهلاک

سریع کفش می باشد.

علاوه بر کفی جهت کف پا . تمرینات اصلاحی زیر را جهت  درمان کف پای صاف انجام دهید:

  1. 1)میله ای را زیر پای خود قرار داده و آن را بغلتانید.

  1. 2) با استفاده از یک حوله کف پای خود را  ماساز دهید.

  1. 3)پارچه ای را روی زمین پهن کرده و درحالی که روی آن ایستاده اید با استفاده از انگشتان پا آن را جمع کنید.

  1. 4)شئ کوچکی را با انگشتان پا بلند کنید(مانند خودکار) چند ثانیه نگاه داشته و سپس آن را به دستان خود منتقل کنید.

 5) روی لبه خارجی پاها راه بروید.

  1. 6)پاهای خود را خم و راست کنید.

  1. 7)باند الاستیکی را به صندلی ثابت کرده و با انگشتان خود بکشید.

  1. 8)با پنجه پا پدال بزنید.

  1. 9) با یک توپ بازی کرده و آن را به دستان خود منتقل کنید.

آدرس مطب: مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸

در صورتی که خار پاشنه ازارتان می دهد جهت اشنایی با درمان با لیزر حتما اینجا را بخوانید

استخوان پاشنه   در افرادی که مبتلا به خار پاشنه می‌شوند پنج تا هفت سانتی‌متر از پاشنه به سمت جلو و داخل پاشنه پا حرکت کرده و باعث ایجاد یک نقطه دردناک و برجسته در  کف پا می‌شود.

عوامل ایجاد خار پاشنه

بیماری دیابت، بیماری‌های روماتیسمی مانند روماتیسم مفصلی ،صافی کف پا  عدم استفاده از کفش مناسب و راه رفتن‌های طولانی و چاقی از عوامل مستعد کننده  خار پاشنه  است.

علل خار پاشنه

خار پاشنه بر اثر ایجاد فشار بر روی رباطی که از قوس کف پا حمایت می کند به وجود می آید. فشار های مکرر می توانند منجر به ایجاد شدن ترک های ریزی در رباط شوند که همین قضیه می تواند منجر به درد و ورم شود. خار پاشنه در حالت های زیر احتمال وقوع بیشتری دارد:

ایجاد خار پاشنه هنگامی که  پاهای شما در حین راه رفتن بیش تر از حد معمول به سمت داخل می چرخد.

ایجاد خار پاشنه هنگامی که   قوس کف پا طبیعی نیست (زیاد یا کم است)

ایجاد خار پاشنه هنگام راه رفتن، ایستادن و یا دویدن بیش از حد، به ویژه بر روی سطوح سخت.

اضافه وزن و ایجاد خار پاشنه

ایجاد خار پاشنه هنگام پوشیدن کفش هایی که اندازه نیست و یا اینکه کهنه و خراب شده اند.

ایجاد خار پاشنه هنگامی که  ماهیچه کف پا  و یا تاندون آشیل شما سفت باشند.

علائم خار پاشنه

بسیاری از افراد مبتلا به خار پاشنه در اولین قدمی که بعد از بیرون آمدن از تختخواب و یا اولین قدمی که بعد از یک نشستن طولانی مدت برمی دارند با احساس درد مواجه می شوند. ممکن است بعد از چند قدم اول این درد و سفتی کمتر شود. اما ممکن است در طول روز و انجام فعالیت های روزانه آسیب پای شما بیشتر شود. ممکن است این صدمه با بالا رفتن از پله و یا ایستادن های طولانی مدت نیز بیشتر شود.

اگر شب ها با درد پا مواجه هستید ممکن است مشکل شما چیزی به جز خار پاشنه باشد. درد های شبانه پا ممکن است به علت آرتریت و یا مشکلات اعصاب پا مانند سندروم تونل تارسال (tarsal tunnel syndrome) باشند.

لیزر درمانی خار پاشنه

در بسیاری موارد    درد پاشنه همراه خار پاشنه است که درمان طولانی تری دارد.

  لیزر درمانی  برای بیماران درد پاشنه نیز موثراست. بیماران به دو گروه تقسیم می شوند:

- بیماران دارای خار پاشنه

- بیماران بدون خار پاشنه.

بیمارانی که خار پاشنه ندارند بسرعت به  لیزر درمانی  پاسخ می دهند. بیماران دارای خار پاشنه به مدت طولانی تری لیزر درمانی نیازدارند. بیماران مبتلا به خار پاشنه ممکن است دچار التهاب بیشتری باشند. برای   درمان خار پاشنه  5 هفته لیزر درمانی نیاز است..کلینیک تخصصی دکتر نیاستی بزودی مجهز به بهترین تجهیرات درمانی  ازجمله لیزر پرتوان و مگنت تراپی  خواهد شد و در درمان  اینگونه بیماران کمک شایانی خواهد کرد.

ادرس: مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸


جهت اطلاع از چگونگی اثر لیزر درمانی در سندروم تونل کارپ حتما اینجا را بخوانید

تنگی کانال عصب مچ دست را سندرم تونل کارپال یا  C.S.Tمی گویند. علائم بیماری سندرم تونل کارپال زمانی بروز می کند که کانال عصبی که در ناحیه مچ دست قرار دارد تنگ می شود و باعث ایجاد فشار بر روی عصب مدیان مچ دست می شود.

علل و عوامل سندرم تونل کارپال

معمولا  سندرم تونل کارپال به دلیل استفاده بیش از حد از مچ دست به ویژه در موارد کارهای ظریف و تکراری ایجاد می شود و اصولا به دنبال انجام مکرر کارهایی که با دست و مچ انجام می شود علائم  سندرم تونل کارپال بروز می کند.

 بین سنین 30-40 سال، کاربران کامپیوتر، نجاران، تصویرگران، کارگران، قصاب ها و مکانیک های خودرو و رانندگان ماشین های سنگین شیوع بیماری  سندروم تونل کارپ  بیشتر است

سندرم تونل کارپال  همچنین متعاقب بعضی از بیماری ها به واسطه التهاب و تورمی که ایجاد می شود، نیز مشاهده می شود از جمله این بیماری ها می توان به دیابت، کم کاری غده تیروئید،، بارداری، نارسایی کلیه، شکستگی ها و بیماریهای روماتیسمی و صدمات اشاره کرد.

علائم سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال و درد در انگشت شست، نشانه و میانی که به سمت ساعد و بازو هم کشیده می شود. این درد شب ها افزایش می یابدبا افزایش استفاده از دست مثل زمان رانندگی یا خواندن روزنامه افزایش می یابد با تکان دادن و فشار به کف همان دست کاهش می یابد

سندرم تونل کارپال و  بی حسی و سوزش در انگشت شست، نشانه و میانی

سندرم تونل کارپال و  احساس فشار در یک یا هر دو دست که گاهی این علائم متوجه ساعد می شود در موارد شدیدتر حتی شانه ها هم درگیر می شوند.

سندرم تونل کارپال و فلج انگشتان شست، اشاره، میانی و نصف انگشت چهارم در بعضی موارد

سندرم تونل کارپال و  عدم توانایی در گرفتن اشیاء و افتادن اشیا از دست

سندرم تونل کارپال و  تغییر شکل ناخن ها و خشکی پوست دست و انگشتان

سندرم تونل کارپال و حساسیت به سرما

لیزر درمانی سندرم تونل کارپال

بسیاری از بیمارانی که به کلینیک  طب فیزیکی   مراجعه می کنند،قبلا سایر روش ها  را در رابطه با سندروم تونل کارپ تجربه کرده اند.مطالعات جدید نشان می دهد که تغییرات دراعصاب ،بعلت بیماری سندرم تونل کارپال  ممکن است  گسترده تر از ان چیزی باشد که قبلا تصور می شد.

بنابر برای درمان و درد ناشی از بیماری سندرم تونل کارپال بهتر است  از قسمت گردن تا مچ دست لیزر درمانی  انجام شود. بیشتر بیماران که دوره کامل جهت درمان  سندرم تونل کارپ با لیزردرمانی  را تجربه کرده اند   بهبودی قابل توجه ای  پیدا می کنند.

ادرس مطب: مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸



جهت اشنایی بیشتر با مگنت تراپی جهت درمان کمر درد -گردن درد -زانو درد .پوکی استخوان حتما اینجا را بخوانید


مگنت تراپی، استفاده از وسایل مغناطیسی در مجاورت یا روی بدن به منظور تسکین درد و کمک به شفا می باشد. امروزه این وسایل به انواع و اشکال گوناگونی در بازار موجود است و می توان به روشهای مختلف از آنها استفاده کرد؛ بستن با نوار روی بازو، کاربرد به صورت انگشتر و گردن بند یا استفاده در داخل کفش، بالش یا تشک. ورم مفاصل (arthritis)، بیخوابی، سندروم تونل کارپال مچ دست و سردرد از جمله ناراحتی هایی هستند که در درمان آنها از مگنت تراپی استفاده می گردد.با وجود اینکه نمی توان براحتی توضیح داد که نیروی مغناطیسی چگونه بر بدن انسان عمل می کند، طرفداران این روش ادعا می کنند که این درمان اثر بسیار عمیقی روی بدن به خصوص در کاهش درد دارد. استفاده از آهن ربا (magnet) در درمان، موضوع تازه ای نیست. یونانیان باستان عقیده داشتند که lodestone (سنگهای طبیعی آهن ربا) دارای قدرت شفابخشی می باشند. در قرن شانزدهم، یک کیمیاگر و فیزیکدان سویسی به نام Philippus von Hohenheim با نام مستعار Paracelsus برای خارج نمودن بیماری از بدن از آهن ربا استفاده می کرد. ظرف یک دهه گذشته، مگنت تراپی بطور قابل ملاحظه ای خصوصاً برای کاهش درد در بین ورزشکاران حرفه ای محبوبیت یافته است. اخیراً دانشمندان نیز تحقیقات هدایت شده ای را در این زمینه شروع کرده اند که موجب تشویق پزشکان به استفاده از این روش می شود.

عملکرد


 روشتئوری مگنت تراپی این است که میدان مغناطیسی ناشی از آهن ربا (یا وسائلی که جریان الکترومغناطیسی ایجاد می کنند)، می تواند در داخل بدن نفوذ کرده، بر روی تک تک سلولها تاثیر بگذارد و عملکرد سیستم عصبی و سایر ارگانها را بهبود بخشد. اینکه میدان مغناطیسی دقیقاً چطور این کار را انجام می دهد، به صورت یک راز باقی مانده، اما فرضیه هایی در این رابطه وجود دارد. برخی می گویند جریان الکتریکی ناشی از آهن ربا، ارسال سیگنالهای درد را در سیستم عصبی مرکزی قطع می کند. برخی دیگر ادعا می کنند آهن ربا جریان خون را در ناحیه مورد نظر افزایش می دهد که این امر باعث افزایش اکسیژن و مواد غذایی و سرانجام کاهش درد و تورم در آن قسمت از بدن می گردد.اعتقاد بر این است که آهن رباها باید در محل صحیح قرار داده شود تا مؤثر واقع شوند (چنانچه در بالای ناحیه ای از بدن قرار داده شوند که تا حدی عملکرد و ارتعاشات سالم دارد، بهترین اثر را دارند). بنابراین علیرغم اینکه بسیاری از افراد تمایل دارند بدون کمک پزشکان، به تنهایی از آهن ربا استفاده نمایند، بهتر است که مگنت تراپی را تحت هدایت یک پزشک یا یک body worker (مانند یک ماساژ درمانگر) که در کار با آهن ربا تجربه دارد انجام دهید.

این دستگاه با تولید و انتشار امواج مغناطیسی با اشکال و شدتهای مختلف که تماما قابل برنامه ریزیاست و حتی توسط شرکت سازنده حدود 50 برنامه بصورت پیش فرض در حافطه دستگاه تعبیه شدهاست؛ در درمان بیماریهای مختلف میتواند پزشک  را همیاری کند. این امواج بصورتکافهای مخصوص بصورت پالس به بیمار منتقل میشوند در واقع تعداد پالس وچگونگی این امواج در درمان بیماریهای مختلف متفاوت است.اگر شما برای آرتریت (arthritis) یا دردهای دیگری از آهن ربا استفاده می کنید، پیشنهاد می کنیم که یک وسیله مغناطیسی کوچک بخرید که بتوان با نوار یا باند کشی آن را روی ناحیه بیمار بدن بست. این آهن رباها معمولاً یک میدان مغناطیسی حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ گوس تولید می کنند، که تقریباً ۱۰ برابر قوی تر از آهن ربای درون یک یخچال است . ( گوس واحد اندازه گیری شدت میدان مغناطیسی است.)برخی افراد معتقدند که مگنت تراپی بر روی بعضی از بیماریها مانند آرتریت مؤثر است زیرا بستن آن با نوار روی مفصل بیمار مانند یک آتل عمل می کند و حرکت آن مفصل را محدود می نماید.بسته به میزان درد ، ممکن است به شما توصیه شود که آهن ربا را فقط ۵ دقیقه در موضع مورد نظر قرار دهید یا به مدت چند هفته هر روز از آن استفاده کنید. اگر برای درمان بیخوابی از آهن ربا استفاده می نمایید، پزشک شما ممکن است یک تشک یا بالشت مغناطیسی به شما پیشنهاد کند که می تواند یک میدان مغناطیسی به بزرگی ۴۰۰۰ گوس ایجاد نماید. (بهتر است وقتی که منبع مغناطیسی از بدن دور است، شدت میدان مغناطیسی بیشتر باشد.)

مزایا

مگنت تراپی اغلب برای درمان درد، موضعی بطور معمول برای مفاصل و ماهیچه ها استفاده می گردد. آهن رباها همچنین برای کاهش درد بعد از عمل جراحی نیز به کار می روند. طرفداران این روش اظهار می دارند که آهن ربا به همان میزان تاثیر در برطرف کردن بیخوابی و درمان میگرن حتی می تواند استرس را کاهش دهد. برخی دیگر حتی ادعا می کنند که مگنت تراپی می تواند عفونت را کنترل کند و اختلالات سیستم عصبی مرکزی مانند تشنج را بهبود بخشد. تا زمانیکه تحقیقات گسترده تری ثابت کند که مگنت تراپی می تواند واقعاً درد را کاهش دهد، مدارک نسبتا کمی برای اعتبار این روش در درمان سایر بیماریها وجود دارد. از دیگر مواردی که مگنت تراپی در درمان آن موثر است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ارتوپدی و ترماتولوژی از جمله پوکی استخوان ؛ شکستگیها ؛ التهاب و کشیدن تاندونها
  2. روماتولوژی و مفاصل مانند آرتروز؛ بیماری مختلف مفاصل
  3. بیماری قلبی عروقی مانند دیابت ؛ فشار خون بالا ؛ بیماریهای مربوط به گردش خون
  4. درماتولوژی: زخم بستر
  5. وآخرین کاربرد که در واقع میتوان گفت در ایران بیشترین کاربرد را دارد درمان بیماریهای
  6. عصبی ست مثل سردردهای میگرنی؛حملات صرع؛دردهای سیاتیکی وحتی بیماریهای
  7. MS
  8. درمان کم خوابی
  9. پریشانی روحی بویژه در زنان میانسال داشته است مورد تاکید قرار گرفت

اثر مگنت در شرایط دردناک التهابی یا تخریبی مثل آرتروز ثابت شده است و همچنین آزمایشات اثر متقابل آن را با آندروفین ها نشان می دهد. مزیت دیگر تأثیر بر سندرمهای دردهای انتشاری مانند سیاتیک است که برای درمان استفاده توأم از مگنت تراپی و لیزرتراپی  و طب سوزنی توصیه می شود.

عوارض

به بیمارانی که در بدن خود دارای دستگاه ضربان ساز قلب (pacemaker) یا یک دستگاه دفیبریلاتور (implanted defibrillator) می باشند ، اکیدا توصیه می گردد که از آهن ربا استفاده نکنند. همچنین از آهن ربا در مجاورت این افراد نیز نباید استفاده کرد، زیرا میدان مغناطیسی ناشی از آن می تواند در کارکرد این دستگاهها اختلال ایجاد کند.اگر به فلز درون آهن ربا حساسیت دارید، از محصولاتی با پوشش پلاستیکی غیر حساسیت زا استفاده کنید.در بارداری از مگنت تراپی اجتناب کنید زیرا اثر آهن ربا روی زنان باردار بررسی نشده است. برخی بیماران بعد از استفاده از آهن ربا در مجاورت شریان کاروتید (سرخرگ اصلی در گردن که به مغز منتهی می گردد) احساس گیجی در ناحیه سر را گزارش کرده اند.تا یک ساعت بعد از خوردن غذا از آهن ربا استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است که بر جریان خون سیستم گوارشی شما اثر بگذارد.هر بار بیشتر از هشت ساعت روی تشک مغناطیسی نخوابید. تا این زمان، برای تعیین اینکه تا چه اندازه می توانیم شدت میدان مغناطیسی را افزایش دهیم که مضر نباشد، تحقیقات کافی نشده است. اما چون دستگاه MRI بدون هیچ گونه اثر جانبی مضر، میدان مغناطیس به بزرگی ۱۵۰۰۰ گوس تولید می کند، طرفداران این روش ادعا می کنند که قدرت درمانی آهن ربا خطری برای سلامتی ندارد. موارد منع مصرف مگنت تراپی عبارتست از:

  • سل فعال
  • باطری قلب (Pacemaker)
  • بیماری قارچی گسترده
  • خونریزی ها
  • بارداری
  • بیماری های ایسکمیک قلب و اندام های تحتانی
  • سرطان

مگنت تراپی هرچند ریشه در طب باستان دارد اما در واقع با کشف خاصیت مگنت توسط مایکل فارادی در قرن 18 میلادی شکل تازه ای به خود گرفت به نحوی که امروزه با دستگاههای مختلف نظیر آنچه در این مرکز به کارگرفته شده، سعی در استفاده بهینه از خواص درمانی آن می کنند. اثرات تحریکی این امواج بر تسریع رشد بافتهای سخت نظیر استخوان و بافتهای نرم نظیر عضلات، تاندونها و اعصاب با مطالعات و پژوهشهای مختلف به اثبات رسیده است . گسترش گردش خون ناحیه با توجه به خاصیت عبور امواج الکترومگنتیک از کلیه بافتها و ارگانهای زنده، منجر به حصول نتایج خیره کننده ای در رفع تورم ها و التهابات عمقی اندامهای بدن شده است. اثراتی که این امواج در ایجاد تعادل یونی در دو طرف غشاء سلولی که به علت پاتولوژی دچار اختلال در تبادل یونی و نیز اختلال عملکرد شده است دارد. می تواند بسیاری از پاتو لوزی های رایج را به راحتی و بدون هیچ عوارض جانبی درمان کند.

ادرس مطب: مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸

اگر میخواهید علت درد کف پا را بدانید اینحا را بخوانید


ArchPain1-275x200

هرکدام از پاها شامل 26 استخوان است که دوقسمت کمانی را تشکیل داده است  کمان طولی که در راستای پا وکمان عرضی که درعرض پا قرارگرفته است استخوان های ناحیه کف پا در ابتدا بوسیله یک قالب و بوسیله رشته های فیبری که به عنوان لیگامان شناخته شده است به یکدیگر متصل شده اند ماهیچه های پا که بافت های سخت و محکمی است و به عنوان ماهیچه های کف پا شناخته شده است دومین ناحیه ای است که از پا نگهداری و پشتیبانی می کند. همچنین وسایل کمک درمانی مانند پدهایی برای کف پا وجود دارد که می تواند از وارد شدن فشار روی کف پا جلوگیری کند و نقش ضربه گیر را ایفا کند. درد کف پا معمولا بر اثر عملکرد اشتباه یا واکنش هر کدام از ساختارهای کف پا ایجاد میشود. با پیشرفت های کنونی درمان درد کف پا بسته به دلیل و علل آن امکان پذیر است.

علت ها و عوامل

کف پا اولین ساختار در بدن است که هنگام راه رفتن فشارهای وارد شده از بدن را جذب میکند و به محیط بیرون منتقل میکند زمانیکه اتفاقی برای این ناحیه بیفتد باعث ایجاد درد کف پا و آسیب دیدگی دراین مفصل میشود. درد کف پا دلیل های متعددی دارد از جمله:

  1. فشارهای مستقیم براثرضربه
  2. رگ به رگ شدن لیگامان ها
  3. کشیدگی ماهیچه ها
  4. مشکلات بیومکانیکی مانند صافی کف پا
  5. استفاده بیش ازحد ازمفصل
  6. آرتروز التهابی
  7. گرفتگی ماهیچه های کف پا ازجمله دلایلی هستند که منجر به درد کف پا میشود.
  8. بیماری خار پاشنه پا یکی از  علل درد پاشنه پا است که با درد و التهاب لیگامان بلند و ضخیمی، موسوم به فاشیای پلانتار، همراه است که از ابتدا تا انتهای کف پا کشیده شده است و استخوان پاشنه را به پنجه و انگشتان وصل می‌کند.
  9. درد زیر انگشتان پا

آسیب دیدگی کف پا یکی ازرایج ترین دلایل درد کف پا است. ماهیچه های کف پا بافت های اتصال ضخیمی هستند که باعث حفاظت ازکف پا در پایین پا شده است این ناحیه از قسمت پاشنه پا به سمت استخوان متاتارسال درجلوی کف پا امتداد دارد زمانیکه کف پا دچارآسیب دیدگی شود منجر به التهاب میشود و در نهایت درد در کف پا ایجاد می شود. کشیدگی، رگ به رگ شدن، کبودی وشکستگی براثر یک فشار یا ترکیبی از فشار ها روی پا ایجاد میشود آسیب دیدگی هایی مانند زمانیکه فردی برروی پای شما پا میگذارد فقط باعث کبودی پا نمیشود بلکه میتواند منجربه آسیب دیدگی ساختارهای اولیه و ثانویه پا شود تعداد زیادی از ماهیچه های ناحیه تحتانی ساق پا به ناحیه پا یا نزدیک کف پا متصل شده اند. آسیب دیدگی یا گرفتگی ماهیچه ها میتواند منجر به مشکلات بیومکانیکی و در نهایت درد کف پا شود. آسیب دیدگی های کف پا ممکن است بر اثرضربه تکی، پیچ خوردگی و ضربه های مکرر پا ایجاد شود و در نهایت منجر به شکستگی شود. رگ به رگ شدن کف پا زمانی ایجاد میشود که لیگامان های کف پا که استخوان های این ناحیه را به یکدیگر متصل کرده اند بیش از حد کشیده شوند و فیبرهای آن پاره شوند. آسیب دیدگی های ماهیچه های پا هم ممکن است با کشیدگی، استفاده بیش ازحد مفصل، تحمیل وزن زیاد روی پا، کبودی یا بریده شدن پا ایجاد شود. همچنین زمانیکه کف پا بر اثر حرکات مکرر فشارهای زیادی را تحمل کند می تواند منجر به بیماری آرتروز شود. آسیب دیدگی های مکرری که بر اثر ایجاد ضربه های خفیف بر ناحیه کف پا تاثیر میگذارد می تواند منجر به شکستگی ناشی از فشار، درد کف پا و آرتروز های مزمن شود. آسیب دیدگی های ناشی از ضربه های جزئی زمانی ایجاد میشود که ساختارهای بدن تحت فشار قرار می گیرد. مواردی که می تواند منجر به این گونه آسیب دیدگی ها شود عبارتند از دویدن روی سطوح ناصاف که یا خیلی سخت یا خیلی صاف است، دویدن با پوشیدن کفش های نامناسب و بی کیفیت که فشارهای وارد شده را جذب نمی کند یا انجام مسابقات سخت و طولانی مدت یا انجام فعالیت های مکرر است.

علائم

درد و ضعف معمولا همراه با کشیده شدن کف پا در ناحیه پایین پا رخ میدهد. درد کف پا باعث کاهش کشش و انعطاف کف پا میشود و زمانیکه پا حرکت میکند درد کف پا افزایش یابد. درموارد شدید زمانیکه روی کف پا فشار وارد شود درد افزایش میابد بروز دردهای خاص که منجر به ضعف در کف پا میشوند نشان دهنده مشکل و اختلال در ناحیه خاصی از پا است. دردی که هنگام حرکت ایجاد میشود نشان میدهد که اختلال در نقاط خاصی از بدن تاثیر گذاشته است. استخوان ها ولیگامان ها مفصل را ساخته اند واستخوان ها بوسیله لیگامان ها به یکدیگر متصل شده اند. کشیدگی معمولا در لیگامان ها ایجاد میشود درقسمت کف پا لیگامان هایی در انتهای کف پا قرار دارند این لیگامان ها استخوان ها را به استخوان های دیگر در طرفین و انتها متصل کرده اند هر گونه ضعف و بی حسی در مفصل نشان دهنده رگ به رگ شدن کف پا است.

درناحیه ای که ضعف بسیارشدید است شکستگی ایجاد میشود ازعلائم شکستگی برآمدگی در ناحیه شکستگی و چرخش انگشتان پا است. ماهیچه هایی که از ناحیه کف پا محافظت میکنند به دو گروه تقسیم میشوند: ماهیچه هایی که در بالای ناحیه کف پا قرار گرفته است و از جلوی ناحیه تحتانی ساق پا شروع شده است و به بلند شدن کف پا کمک میکند و ماهیچه هایی که به کشش کف پا در قسمت پایین پا کمک میکنند و در پشت ناحیه تحتانی ساق پا قرارگرفته اند. زمانیکه پا به صورت کامل کشیده میشود یا به سمت بیرون و داخل میچرخد و همزمان با آن درد کف پا ایجاد میشود نشان دهنده آسیب دیدگی های ماهیچه کف پا است همچنین ممکن است زمانیکه با کمک یک شی ثابت مفصل پا را حرکت میدهیم درد ایجاد شود. کبودی درناحیه پا از علائم آسیب دیدگی بر اثر فشارمستقیم بر پا است کبودی در ناحیه پا به علل مختلفی از جمله پا گذاشتن کسی روی پای شما، یا قدم گذاشتن رروی یک جسم سخت ایجاد میشود در این حالت بافت های کف پا نمیتوانند کف پا را پشتیبانی کنند و کبودی ایجاد میشود ضربه روی پا که باعث ایجاد درد، تغییر رنگ پوست، تورم و تغییر در نحوه راه رفتن میشود نشان دهنده آسیب دیدگی های شدید کف پا است. درد کف پا دلایل مختلفی دارد ارزیابی صحیح و تشخیص علت درد کف پا در انتخاب بهترین روش درمان درد کف پا بسیار موثر است. با استفاده از روش های صحیح میتوان ناحیه آسیب دیده را با ناحیه سالم مقایسه کرد و اختلال در این مفصل را تشخیص داد. آسیب دیدگی ها می تواند باعلائمی چون برآمدگی درمفصل، یا قرچ قرچ کردن مفصل در نقطه ای که التهاب ایجاد شده است رخ دهد. نوع، دلیل و شدت درد کف پا نشان دهنده میزان شدت آسیب دیدگی است. برای توصیف درد 4درجه درد وجود دارد:

1-  بروز درد درهنگام انجام فعالیت

2-  بروز درد قبل و بعد از انجام فعالیت که برروی عملکرد تاثیر گذار نیست

3-  بروز درد قبل،بعد یا در حین انجام فعالیت های ورزشی که روی عملکرد تاثیرگذار است

4-  بروز درد به صورت شدید که بر عملکرد فرد تاثیر گذاراست

img-03

تشخیص

پزشک برای تشخیص اطلاعاتی در مورد شرح کامل سلامتی بیمار کسب میکند در صورت نیاز بیمار را به صورت فیزیکی معاینه می کند پوشیدن کفش های ورزشی در هنگام معاینه می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک قرار دهد. ارزیابی های پزشک در ادامه ذکرشده است:

1-  هر دو پا به صورت فیزیکی و دیداری بوسیله پزشک معاینه میشود پزشک با حرکت و لمس پا و کف پا با دست و ایجاد فشار بر این نواحی هر گونه ضعف، بدشکلی یا تغییر در استخوان های پا را ارزیابی میکند.

2-  پزشک عملکرد ماهیچه های پا را ارزیابی میکند این ارزیابی بوسیله حرکت و نگهداشتن پا در مقابل یک جسم سخت انجام می شود همچنین پزشک از شما درخواست میکند راه بروید، بایستید یا حتی بدوید در صورتیکه با انجام این کارها درد کف پا ایجاد شود دلیل بروز درد مشخص می شود

3-  عصب های پا هم برای ارزیابی هرگونه آسیب دیدگی در این ناحیه بررسی میشوند

4-  آزمایش های عکس برداری اشعه ایکس ،ام آر آی یا اسکن استخوان ها می تواند به تشخیص هر گونه تغییرات در استخوان ها کمک کند.

درمان

زمانیکه شما برای اولین بار با درد در کف پا و پا مواجه شوید می توانید با استفاده از درمان های خانگی شامل استراحت، یخ، بستن مفصل یا بالا نگهداشتن پا درمان شوید. مصرف داروهای مسکن بدون تجویز پزشک هم برای کاهش درد و ناراحتی موثراست. استراحت مفصل باعث جلوگیری از ایجاد فشار بر این ناحیه میشود و به آن فرصت بهبودی میدهد. کمپرس های یخ نباید بیشتر از20 دقیقه بر مفصل استفاده شوند یخ را باید در داخل یک حوله قرار دهید و روی پوست خود بگذارید قراردادن یخ به صورت مستقیم روی پوست باعث سوختگی پوست میشود استفاده کمپرس های یخی که در داروخانه ها به فروش میرسد توصیه نمیشود زیرا این بسته ها بیش ازحد سرد هستند. بستن و بالاگرفتن مفصل باعث جلوگیری ازهرگونه تورم در بافت ها میشود.

دارو

دو نوع داروی بدون تجویز پزشک میتواند به کاهش درد و تورم کف پا کمک کند این داروها شامل استامینوفن است که به کاهش درد کمک میکند و داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسین میتواند باعث کاهش درد والتهاب کف پا شود دقت داشته باشید که دوز مصرفی این داروها باید بر طبق دستورالعلی که برای مصرف این داروها ذکرشده است باشد و نباید بیشتر از آن مقدار مصرف شود در صورتیکه سابقه زخم معده دارید این موضوع را باید حتما با پزشک در میان بگذارید آن دسته از افرادی که دچار دردهای مزمن کف پا هستند یا داروهای دیگری را مصرف میکنند حتما باید با پزشک مشورت کنند تا پزشک  داروهایی متناسب با التهاب و درد آنها برایشان تجویز کند محافظ های کمان پا بدون نسخه پزشک، وتجهیزات درمانی دیگر هم در کاهش درد کف پا موثراست.

طب فیزیکی و توانبخشی

زمانیکه میزان شدت و دلیل درد کف پا مشخص شد درمان و توانبخشی بیمار شروع میشود از جمله:

1-  متخصصان طب فیزیکی با استفاده ازتمرینات دستی یا تمرینات با کمک دستگاه های فیزیوتراپی میتوانند به کاهش درد،افزایش جریان خون و بهبودی بیمار کمک کنند

2-  نکاتی هم برای اصلاح فعالیت ها به بیمار توصیه میشود

3-  جایگزین کردن فعالیت های سنگین که درد کف پا را تشدید میکند با فعالیت های سبک مثلا به جای دویدن که فشار زیادی بر مفصل ایجاد میکند از دستگاه دوچرخه یا الپتیکال، دستگاه های استپ، شنا، دستگاه اسکی، استفاده کنید با این روش فشار کمتری برروی مفصل وارد میشود و باعث حفظ و بهبود تعادل آن میشود

4-  توصیه هایی برای پیشگیری از بروز اختلال و دردکف پا

5-  خرید کفش های جدید و قراردادن یک کفی مناسب و طبی در کفش

6-  استفاده ازکفش های ورزشی که با ویژگیهای کشسانی در پاشنه می تواند به افراد مسن کمک کند کفش های  شما باید هر6ماه یکبارتعویض شوند و در صورتیکه فعالیت های سنگین تری انجام میدهید این مدت باید کمترشود استفاده ازکفی های کفش باعث افزایش جذب انرژی و حفاظت بیشتر از پا میشود

7-  استفاده از تجهیزات درمانی به صورت سفارشی یا پیش ساخته باعث بهبود مشکلات بیومکانیکی پا مانند صافی کف پا میشود و به درمان درد کف پا کمک می کند

8-  انجام حرکات ورزشی و نرمشی برای بهبود استقامت وانعطاف ماهیچه آسیب دیده انجام دهید وباعث اصلاح ماهیچه نامتعادل شوید

9-  انجام تمرینات برای افزایش انعطاف ماهیچه ها باعث حفظ و بهبود طول ماهیچه ها میشود انعطاف ماهیچه ها به استقامت ماهیچه ها و جلوگیری از آسیب دیدگی آن کمک میکند

10- تازمانیکه به صورت کامل بهبود یابید تحت نظرپزشک باشید

از آنجایی که علت درد کف پا می تواند ناشی از آسیب دیدگی این قسمت باشد لذا در صورت بروز علائم آن مانند درد، تورم و کبودی به پزشکی مراجعه کنید تا دلیل و علل درد مشخص شود و بهترین روش درمان برای شما تجویز گردد.


ادرس مطب: مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸