دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.
دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.

در صورتی که دچار کمر درد حاد شدید حتما اینجا را بخوانید

یک بالشتک های لاستیکی بین استخوان های مهره بوده که دور نخاع می پیچند. هر دیسک یک کپسول صاف و گرد است که حدود ۱ اینچ قطر و یک چهارم اینچ ضخامت دارد.

دیسک ها بشکلی محکم بین ستون فقرات قرار گرفته و توسط رباط های متصل کننده استخوان های نخاع به هم پیوسته می شوند. بعضی اوقات از دیسک کمر به عنوان وسیله ای برای جذب فشار و شک یاد می شود. با گذشت زمان و افزایش سن این دیسک ها ضعیف تر و آسیب پذیر تر می شوند.

علائم دیسک کمر حاد

امکان ابتلا به  دیسک کمر بدون اطلاع از آن و ظاهر شدن هر علامتی وجود دارد. گاهی اوقات دیسک کمر که هیچ علامتی از خود نشان نداده اند را می شود با عکسبرداری مشخص نمود.

اما بعضی از دیسک های فتقی علامت داشته و علامت آن ها درد می باشد. بیشتر درد دیسک کمر در پایین کمر خود را نشان می دهند

دیسک کمر حاد و درد دست ها و پاها

اگر فتق دیسک شما درپایین کمر باشد، عموما شدیدترین میزان درد در باسن، ران و ماهیچه ساق پا خود را نشان می دهد.

همچنین  درد دیسک کمر ممکن است بخش هایی از پارا نیز شامل شود. درد دیسک کمر عموما هنگام عطسه، سرفه و یا تکان دادن ستون فقرات بیشتر می شود.

 دیسک کمر حاد و بی حسی و یا سوزن سوزن شدن

افراد مبتلا به  دیسک کمر عموما احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن در بخشی از بدن که تحت تاثیر فتق می باشد، دارند.

 دیسک کمر حاد و ضعف

ماهیچه هایی که در رابطه با دیسک کمر هستند، ممکن است ضعیف شوند. این ضعف ماهیچه ها می تواند باعث عدم تعادل و تلوتلو خوردن شود.

درد دیسک کمر عموما کم کم شروع شده و در حین نشستن و پاشدن، در شب ها، هنگام سرفه، عطسه و یا خندیدن و یا خم شدن و یا راه رفتن بیش از حد درد شدیدتر می شود

عوارض دیسک کمر حاد

نخاع شما در تمام طول حفره ستون فقرات شما گسترش نمی یابد. دقیقا زیر کمر شما، نخاع به گروهی از ریشه های عصبی که به دم اسب مشهور بوده و شبیه دم اسب هستند، تقسیم می شود.

بطور بسیار نادر،  دیسک کمر می تواند باعث فشردگی دم اسب شود، در این موارد برای پیشگیری از ضعف و یا ازکارافتادگی دائمی نیاز به جراحی اورژانسی دیسک کمر می باشد.

دیسک کمر حاد و درد شدید شده

درد دیسک کمر، بی حسی و یا ضعف ممکن است تا حدی زیاد شده که شما نتوانید کارهای عادی روزانه تان را انجام دهید.

 دیسک کمر حاد و  اختلال عملکرد مثانه و یا روده

 افراد مبتلا به دیسک کمر حاد ممکن است دچار بی اختیاری شده و یا حتی با یک مثانه پر قادر به ادرار کردن نباشند.

دیسک کمر حاد و بی حسی

در  مشکل دیسک کمر حاد  کاهش و از دست دادن حس در نواحی همچون باسن، دور مقعد و پایین پا رخ می دهد. 

 

ادرس :مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸

اگر میخواهید از فلج عصب صورت بیشتر بدانید اینجا را حتما بخوانید

فلج بلز و یا فلج عصب صورت چیست و چه باید کرد؟

فلج بلز یا فلج عصب صورت چیست؟

فلج عصب صورت یا فلج بلز بیماری شایعی است که در اثر گرفتاری عصب صورت بوجود می آید.

تشخیص:

در این نوع فلج صورت تشخیص با مشاهده قابل انجام است غالبا یک طرف صورت فلج شده و عمدتا در هنگام خندیدن با انحراف صورت به سمت سالم تظاهر می کند.

انجام نوار عصب و عضله تشخیص را قطعی می کند . پیشگویی و پیش آگهی فلج عصب صورت با انجام نوار عصب و عضله امکانپذیر است در واقع وجود علائم خوب در شکل امواج ثبت شده در نوار عصب و عضله موید احتمال بهبودی قطعی بیمار است و وجود علائم شدید و بد در نوار عصب و عضله پیش بینی کننده بهبود نسبی و ناکامل و یا ضعیف عصب صورت خواهد بود.

افتراق فلج این عصب با سکته مغزی نیز مهم است با معاینه می توان علت را بدرستی مشخص کرد معمولا قسمت عضلات پیشانی در سکته مغزی فلج نشده ولی در فلج بلز این اتفاق می افتد البته پاسخ قطعی را با انجام نوار عصب و عضله می توان مشخص کرد.

علائم و علت:

این فلج ممکن است به علل ویروسی و یا علل ناشناخته بروز کند و علائم آن بصورت ناگهانی بوقوع می پیوندد.با توجه به اینکه عصب صورت پس از عبور از درون گوش به صورت عصب دهی می کند عفونتهای گوش و ضرباتی که در اطراف گوش وترد می شود می تواند منجر به فلج عصب صورت گردد. گاهی ویروس تبخال با صمه به عصب  .صورت تظاهر می کند.

درمان:

انجام نوار عصب و عضله برای تشخیص قطعی و تصمیم گیری در درمان پس از گذشت 2 هفته از علائم بیماری کمک کننده است.

تزریق کورتون در از بین بردن الهاب عصب صورت موثر است.

انجام ماسا‍‍‍ژ صورت از طریق آموزش توسط فیزیوتراپیست مهم است.انجام فیزیوتراپی توسط دستگاه در چند هفته اول موثر نبوده و غیر ضروریست.

استفاده از قطره اشک مصنوعی برای جلو گیری از صدمه به عصب صورت و پماد چشمی و بستن چشم توسط قرار دادن باند استریل و چسباندن روی چشم در هنگام خواب مهم است. 

 

ادرس مطب::مازندران _ تنکابن _ میدان شهید شیرودی _ جنب اداره ی آموزش و پرورش _ ساختمان پارس _ طبقه ی دوم _ واحد ۱۸

اگر می خواهید با اعصاب عروق و رباطهای جلوی مچ دست اشنا شوید حتما اینجا رابخوانید

رباط عرضی مچ Transverse carpal ligament که به آن فلکسور رتیناکولوم Flexor retinaculum هم میگویند یک نوار بافتی پهن و محکم است که در سطح ولار استخوان های مچ قرار گرفته است.

استخوان های مچ دست یا کارپ طوری کنار هم قرار گرفته اند که یک قوس را دست میکنند. تقعر این قوس به سمت قدام یا کف دستی است. رباط عرضی مچ از دو طرف یه این قوس میچسبد و در واقع سقفی برای آن درست میکند. 

 بدین ترتیب یک تونل یا کانال درست میشود که در یک طرف آن استخوان های مچ دست یا کارپ قرار گرفته و در طرف دیگر آن این رباط وجود دارد. به این تونل، کانال مچ دستی یا کانال کارپ Carpal canal یا Carpal tunnel میگویند.

1490 6
 

1490 3

  رباط عرضی مچ دست در طرف داخل یا مدیال به استخوانچه های همیت و پیزیفورم میچسبد و در طرف خارج یا لترال به استخوانچه های اسکافویید و تراپزیوم میچسبد.  

تعداد 9 تاندون فلکسور یا خم کننده انگشتان ( 4 فلکسور سطحی و 4 فلکسور عمقی انگشتان و یک فلکسور بلند شست) همراه با عصب مدیان از داخل این کانال عبور کرده و به کف دست میرسند. در سندروم کانال کارپ به علت تنگ شدن فضای این کانال، عصب مدیان تحت فشار قرار گرفته و علائمی را ایجاد میکند.

 

طراف تاندون های های فلکسور عمقی و سطحی و فلکسور شست در حین عبور از کانال کارپ غلاف سینوویال مانند آنچه در مورد تاندون های اکستانسور گفته شد وجود دارد.  

به این غلاف های سینوویال در ناحیه مچ، بورس هم میگویند. در سطح ولار یا قدامی مچ دست دو بورس وجود دارد. بورس اولنار که در طرف استخوان اولنا است و تاندون های فلکسور سطحی و عمقی انگشتان از آن عبور میکنند و بورس رادیال که در طرف استخوان رادیوس بوده و به دور تاندون فلکسور بلند شست قرار گرفته است.

 
 
1490 5  عصب مدیان همراه با تاندون های فلکسور سطحی و عمقی (به همراه غلاف آنها) از زیر رباط عرضی مچ دست عبور میکنند

 

1490 4  
در سطح مقطع مچ دست استخوان های کارپ
و کانال کارپ و محتویات آن دیده میشوند
    تاندون های فلکسور سطحی و عمقی انگشتان
    در حین عبور از داخل تونل کارپ در داخل دو غلاف
                 سینوویال یا بورس قرار میگیرند
 عبور تاندون های فلکسور انگشتان از سطح
قدامی یا ولار استخوان های کارپ

 

منبع:ایران ارتوپد 

 

ادرس مطب:مازندران_تنکابن_میدان شهید شیرودی_جنب آموزش و پرورش_ساختمان پارس_طبقه۲_واحد۱۸

اگر می خواهید از علائم حیاتی خود هر لحظه مطلع شوید کافی است روی این صندلی بنشینید

تا کنون حسگرها یا سنسورهای متنوعی برای اندازه گیری و ثبت علائم حیاتی افراد و بیماران تولید شده است ولی اخیرا شرکت EarlySense نوعی حسگر را ارائه داده است که میتواند بدون اتصال به بدن بیمار و صرفا با نشستن بر روی آن کار کند.


این حسگر مانند یک بالشت باریک بر روی صندلی قرار گرفته و بیمار بر روی آن مینشیند. حسگر این توانایی را دارد تا اطلاعات حیاتی مانند تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و حرکات بیمار را از باسن بیمار که بر روی آن قرار گرفته دریافت کند. اطلاعات سپس بر روی مانیتور دستگاه قابل بررسی است.

به توسط این دستگاه پرسنل درمانی، نه تنها میتوانند نبض و تنفس بیماری را که بر روی صندلی نشسته است بررسی کنند بلکه وقتی بیمار میخواهد از روی صندلی بلند شود شروع حرکت وی به توسط دستگاه احساس شده و به اطلاع پرستار میرسد. بدین ترتیب وی میتواند به کمک بیمار برود تا به بلند شدن وی از روی صندلی کمک نماید. 

 

منبع :ایران ارتوپد 

 

ادرس مطب:  مازندران_تنکابن_میدان شهید شیرودی_جنب آموزش و پرورش_ساختمان پارس_طبقه۲_واحد۱۸

در صورتیکه از فتق دیسک گردن رنج می برید حتما اینجا رابخوانید

این بیماری در واقع بخشی از فرآیند پیری اسکلت بدن است ولی از آن جا که گردن کمتر از کمر متحمل وزن است کمتر دچار آرتروز یا فتق دیسک می شود.اصطلاح دیسک گردن یا کمر که بین عامه مردم رواج دارد، اشتباه است زیرا دیسک داشتن بیماری نیست و دیسک چیزی است که همه ما داریم.

این فتق دیسک بین مهره های گردن یا کمر است که عارضه است.خود دیسک نسج طبیعی بین مهره های گردن یا کمر است که باید وجود داشته باشد.بنابراین علایمی که ذکر می کنیم مربوط به فتق دیسک بین مهره ای است. در ناحیه گردن، ۷ مهره داریم که ۲ مهره بالا دیسک ندارد و شایع ترین محل فتق، قسمت پایین گردن است.این بیماری چنان که ذکر شد، وابسته به سن است و هر قدر سن بالاتر برود، احتمال ابتلا به آن بیشتر می شود. دسته ای از افراد ممکن است زودتر به آن مبتلا شوند. مثل افرادی که به علت حرفه خود گردنشان به مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار دارد.خیاط ها، جراح ها، بناها و نقاش ها که مجبورند گردنشان را ثابت نگه دارند یا سرشان را به هنگام کار بالاتر از بدن بگیرند ممکن است زودتر به این بیماری دچار شوند.

 

علایم بیماری

 

بیشتر بیماران ممکن است در اثر ابتلا به این بیماری با ۳ دسته علایم مواجه شوند دسته اول علایم موضعی ناحیه گردن شامل درد، محدود شدن حرکات گردن، درد در بین شانه ها و کشیده شدن آن تا قاعده جمجمه است. گاهی فتق دیسک روی ریشه های عصبی که از کنار آن رد می شود، فشار وارد می کند و بیمار دچار علایم ریشه ای می شود. این علایم به صورت گزگز و مورمور در انگشتان دست است.

گاهی بیمار از درد و ضعف عضلانی در ناحیه باز و یا شانه شکایت می کند و گز گز و مور مور را هم در انگشتان احساس می کند. در نهایت ممکن است دیسکی که دچار عارضه شده روی نخاع فشار وارد کند که در این صورت عارضه خطرناک است زیرا ممکن است به نخاع آسیب بزند و فرد را ویلچرنشین کند. در واقع تفاوت فتق دیسک بین مهره ای کمر و گردن این است که در گردن ما با مشکل تحت فشار قرار گرفتن نخاع رو به رو هستیم در حالی که در کمر، فتق دیسک به ریشه های عصبی فشار می آورد و نخاع در آن ناحیه وجود ندارد.علایم دیررس بیماری شامل بی اختیاری ادرار و مدفوع یا فلجی کامل است که بهبودی بیمار در این مرحله امکان پذیر نیست اما با تشخیص علایم زودرس زودتر می توان به درمان اقدام کرد.

 

 

علایم دیسک گردن

از مهم ترین علایم زودرس بیماری این است که بیمار نمی تواند حرکات ظریفی را که قبلا با دست انجام می داده است، انجام بدهد، به عنوان مثال دستخط خوب بیمار حالا ناخوانا شده یا در بستن دکمه های لباس ناتوان شده است .

گاهی بیمار به هنگام راه رفتن تلوتلو می خورد یا کاری را که قبلا با دست چپ خوب انجام می داده است، حالا نمی تواند به همان خوبی انجام بدهد.پزشک متخصص در ابتدا با معاینه بالینی و گرفتن شرح حال بیمار عارضه را تشخیص می دهد و برای تایید تشخیص می تواند رادیوگرافی، ام آر آی یا سی تی اسکن را تجویز کند. نکته این جاست که تشخیص اصلی بررسی های پاراکلینیکی نیست بلکه معاینه بالینی و شرح حال بیمار اهمیت بالایی دارد.

 

 

درمان دیسک گردن

مانند بیشتر بیماری های اسکلتی  عضلانی تغییر شیوه زندگی اولین قدم برای درمان است. تغییر وضعیت گردن اولین اصل است و کار پرخطری که فرد داشته و باعث بیماری شده است باید در ساعات محدودی انجام شود. آموزش بیمار برای این که گردنش کمتر تحت فشار قرار بگیرد اصل بسیار اساسی در این زمینه است و هم زمان داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل بروفن و ناپروکسن به تسکین درد بیمار کمک می کند. گاهی داروهای شل کننده عضلات تجویز می شود و در موارد شدیدتر ممکن است کورتن تجویز شود.

هم چنین تقویت عضلانی با کشش عضلات گردن با درمانهای فیزیکی در درمان عارضه نقش موثری دارد. فیزیوتراپی ، اصلاح شیوه زندگی و مصرف دارو به مبتلایان به این بیماری کمک می کند تا به میزان ۷۰ تا ۸۰ درصد از بیماری نجات پیدا کنند. به این ترتیب که دیسکی که بیرون زده به تدریج آبش را از دست می دهد و دوباره به جای اولش بر می گردد. بنابراین این تصور که فتق دیسک بین مهره ای گردن یک بیماری برای تمام عمر است، اشتباه است و دسته زیادی از بیماران بهبود پیدا می کنند.

 

 

جراحی آری یا نه

 10-5درصد بیماران نیاز به جراحی پیدا میکنند و به طور معمول نتیجه  جراحی فتق دیسک گردن در صورتی که بیمار مناسب انتخاب شود و جراح تکنیک مناسبی به کار ببرد تا ۹۵ درصد رضایت بخش و بیمار بسیار راضی است. ناگفته نماند که در 90-۸۰ درصد موارد نیاز به عمل جراحی پیدا نمی شود و درمانهای فیزیکی و طب سوزنی ، اصلاح شیوه زندگی و مصرف داروها، بیمار را از انجام عمل جراحی بی نیاز می کند.بیماری که حداقل ۶ هفته درمان طبی را انجام و مقاومت نشان داده یا بیماری که دچار علایم نخاعی شده باشد کاندید عمل جراحی است.

نکته این جاست که عمل دیرهنگام برای بیمارانی که سال هاست درد دارند ممکن است نتیجه رضایت بخشی نداشته باشد هم چنانکه جراحی زودهنگام ثمربخش نیست. بنابراین برای جراحی باید به موقع تصمیم گرفته شود بنابراین قانون کلی در دیسک گردن و کمر این است که در عین این که نباید جراحی را زود انجام داد، خیلی دیر هم نباید اقدام کرد چون ممکن است نفعی به حال بیمار نداشته باشد.

در جراحی ازناحیه جلوی گردن با یک برش ۲ تا ۳ سانتی دیسک معیوب از جلوی گردن برداشته و پروتز جایگزین آن می شود. در گذشته از بدن خود بیمار استخوان گذاشته می شد اما در حال حاضر دیسک مصنوعی به جای دیسک معیوب قرار داده می شود، استفاده از پروتز باعث می شود محدودیت حرکتی برای بیمار به وجود نیاید و بتواند گردنش را به خوبی حرکت دهد.

این عمل مانند هر عمل جراحی دیگری عارضه دارد و شایع ترین آن بلع دردناک است . از آن جا که جراحی کنار مری انجام می شود بیمار تا مدت ها به هنگام غذا خوردن ، احساس درد می کند. گاهی صدای بیمار به علت آسیب دیدن عصب صوتی تغییر می کند اما در طول زمان بهتر می شود. عفونت و آسیب به عصب و نخاع هم ممکن است روی دهد اما با وجود تجهیزات امروزی در اتاق های عمل، این آسیب ها به ندرت رخ می دهد و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

نکته قابل ذکر این است که بعضی بیماری های زمینه ای در بروز فتق دیسک بین مهره ای گردن نقش دارد مثل ابتلا به آرتریت روماتوئید . خوب است بدانید فتق دیسک بین مهره ای ۲ نوع نرم و سفت دارد و بیشتر نوع نرم آن شایع است. در نوع نرم خود دیسک به نخاع فشار می آورد اما در نوع سخت استخوان هایی که دچار آرتروز شده است به نخاع فشار می آورد. از این بیماری تحت عنوان آرتروز هم یاد می کنند اما در واقع همان فتق دیسک بین مهره ای گردن است. سابقه شکستگی گردن، بیماری های مادرزادی، اتصال مهره های گردنی به یکدیگر، انحنای مهره های گردنی، سابقه عمل جراحی و مشکلاتی از این دست در برخی موارد در بروز عارضه نقش دارد.

 

 

استفاده از گردن بندهای طبی فقط به مدت ۲ هفته مجاز است

گردن بندهای طبی مثل کمربندهای طبی برای استفاده طولانی مدت ساخته نشده اند و استفاده درازمدت از این وسایل به ضرر بیمار است.  استفاده طولانی مدت از این گردن بندها باعث ضعف عضلانی و آسیب بیشتر به گردن می شود. زیرا در درازمدت عضلات گردن ضعیف تر و در برابر فشار آسیب پذیرتر می شود. بنابراین استفاده از کمربند طبی یا گردن بند طبی فقط به مدت ۲ هفته تجویز می شود و نه بیشتر. نکته این جاست که نوع نرم این گردن بندها که مردم تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند فقط خاصیت گرم کردن موضعی گردن را دارد. 

 

ادرس مطب:  مازندران_تنکابن_میدان شهید شیرودی_جنب آموزش و پرورش_ساختمان پارس_طبقه۲_واحد۱۸