دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.
دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

دکتر علی نیاستی-متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی

تشخیص و درمان غیر جراحی کمر درد- دیسک-سیاتیک بیماری های عضله و استخوان - مفاصل - روماتیسم- آرتروز زانو - کاهش وزن و تناسب اندام-فیس لیفت وزیبائی و شادابی صورت.

اگر اطلاعاتی از بیماری لوپوس علل و عوامل ان و همچنین راههای درمان مخواهید اینجا را کلیک کنید(لوپوس 2)

عوامل ایجاد کننده و زمینه ساز این بیماری کدام اند؟

عوامل ایجاد کننده این بیماری مانند بقیه بیماری های سیستم ایمنی ناشناخته می باشد، اما طبق بررسی های انجام شده، هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی در ایجاد این بیماری دخالت دارند. در مورد عوامل ژنتیکی معلوم شده در خانواده هایی که مبتلا به بیماری لوپوس هستند، افراد آن خانواده حدود 3 تا 4 برابر بیشتر از افراد دیگر ممکن است دچار این بیماری شوند.

از عوامل محیطی نور آفتاب، به خصوص اشعه ماورای بنفش در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد و کسانی که بیشتر در معرض نور آفتاب و اشعه ماورای بنفش می باشند، به همان نسبت بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

از دیگر عوامل موثر، هورمون های جنسی هستند که بیشتر در مورد خانم ها تاثیر گذار می باشند. از عوامل دیگر می توان به تاثیر نامطلوب یک سری از داروها در خانم ها اشاره کرد. مصرف برخی داروها، بیماری لوپوس را در این افراد تشدید می کنند.

البته لازم به ذکر است این عوامل در ارتباط با لوپوس سیستمیک عنوان می شود و لوپوس دارویی علایم و علت های دیگری دارد. لوپوس دارویی، بیماری می باشد که فقط در اثر مصرف داروها ایجاد می شود و مانند لوپوس سیستمیک، سیستم های مختلف بدن را درگیر نمی کند.

عوامل ویروسی و میکروبی نیز به عنوان عامل ایجاد کننده این بیماری مطرح می باشند. مشاهده شده است افرادی که با جوانه های حاوی ماده آلفا آلفا در تماس زیاد می باشند، امکان ابتلا شدن آن ها به این بیماری بیشتر است.

این بیماری بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟

این بیماری، بیشتر در خانم های جوان رخ می دهد و از دهه دوم و سوم عمر شروع می شود و بیشترین تعداد مبتلا شدن، در دهه سوم و چهارم می باشد، ولی ممکن است در هر سنی نیز دیده شود. از نظر شیوع، خانم ها در سنین باروری حدود 9 برابر آقایان و در سنین دیگر حدود 3 برابر آقایان به این بیماری مبتلا می شوند.

راه های تشخیص این بیماری کدام است؟

در تشخیص این بیماری حدودا 11 علامت تشخیصی داریم. اگر از این 11 مورد، حداقل 4 مورد در یک بیمار موجود باشد، تشخیص لوپوس قطعی می شود. در این بیماری مجموعه علایم بالینی با هم در تشخیص بیماری استفاده می شوند. اما با توجه به این که همه علایم ممکن است به صورت پشت سر هم در یک فرد ایجاد نشود، گذشت زمان خیلی وقت ها تشخیص را قطعی خواهد کرد.

بایستی به بیمار فرصت داده شود و چند بار مراجعه کند تا مشخص شود که بیمار مبتلا به لوپوس است یا نه، زیرا ممکن است همه علائم در یک زمان و در آن واحد با هم ایجاد نشوند و همانطور که گفته شد باید حداقل 4 مورد از 11 مورد در یک

لوپوس

شخص موجود باشد تا به آن فرد، بیمار مبتلا به لوپوس اطلاق شود.

راه های درمان این بیماری کدام است؟

راه های درمان با توجه به این که کدام یک از علایم ذکر شده در بیمار موجود می باشد، متفاوت بوده و باید مشخص شود بیمار کدام یک از علایم را دارد؛ مثلا اگر بیمار دچار مشکلات مفصلی و یا پوستی شده باشد، داروهایی مانند استروئیدها و یا کورتون(پردنیزولون) با دوز پایین توصیه می شود. این بیماران نباید زیاد در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، به خصوص در ساعت هایی که تابش نور آفتاب شدید است.

در این بیماران بر اساس علایم موجود، درمان شروع می شود. برای بیمارانی که اختلالات سیستم هایی مانند مغز و کلیه را به حالت شدید داشته باشند، بایستی از داروهای سایکوتوکسیک یا داروهای قوی تر که سیستم ایمنی را ضعیف می کند، استفاده شود.

آیا این بیماری بعد از درمان ممکن است عود مجدد داشته باشد؟

در درمان این بیماری، پیگیری از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به اینکه برای این بیماران درمان قطعی و اساسی وجود ندارد و فقط بیماری کنترل می شود، بنابراین نیاز به پیگیری های مجدد وجود دارد. این بیماران باید بدانند که اگر در یک دوره، بهبودی پیدا کردند، بدان معنی نمی باشد که تا آخر عمر بهبودی کامل خواهند داشت، مثلا اگر مشکل کلیه این بیماران برطرف شد و مقدار دوز داروها کم شد، نباید درمان بیماری را رها کنند و بایستی هر چند وقت یک بار از لحاظ آزمایشگاهی و بالینی به دقت بررسی شوند.

عدم درمان به موقع چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟

عدم درمان به موقع، عوارض خطیری دارد، طوری که اگر این بیماران به موقع درمان نشوند و مثلا درگیری ریوی شدت پیدا کنند، احتمال فوت شدن بیمار حتمی است و یا اگر ناراحتی کلیه داشته باشند، ممکن است دچار نارسایی کلیه شده و نیاز به دیالیز پیدا کنند و کلیه تا آخر عمر کارآیی خود را از دست بدهد.

به طور کلی اگر در یکی از موارد و علایم ذکر شده، نسبت به درمان به موقع اقدام نشود، ممکن است منجر به فوت بیمار شود.

آیا راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود دارد؟

با توجه به اینکه علت بیماری به طور کامل مشخص نمی باشد، بنابراین راه پیشگیری خاصی نیز وجود ندارد، ولی خانواده هایی که دچار این بیماری هستند بایستی به محض مشاهده اولین علامت، مثلا با مشاهده راش پوستی یا درد مفصل یا ورم صورت، سریعا به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند.

این بیماری همراه چه بیماری های مشابه دیگری می تواند اتفاق افتد؟

این بیماری می تواند هم زمان با سایر بیماری ها رخ دهد، مثلا چند بیماری روماتیسمی با هم موجود باشد؛ یا به همراه لوپوس، بیماری آرتریت روماتوئید هم داشته باشند؛ و یا همزمان اسکلرودرمی هم موجود باشد، ولی نباید این بیماری یا بیماری های مشابه اشتباه شود.

به عنوان مثال کسی که بیماری خونی دارد، نباید با سرطان خون اشتباه شود؛ یا بیماری که سرطان کلیه دارد، نباید با سایر بیماری های کلیه اشتباه شود.

به دلیل اینکه بیماری لوپوس، همه قسمت های بدن را درگیر می کند، در درمان این بیماری باید نهایت دقت انجام گیرد.

توصیه شما به افراد مبتلا به این بیماری کدام است؟

این بیماران بایستی به محض مشاهده اولین علامت این بیماری به پزشک مراجعه کنند، به خصوص بیمارانی که مشکل کلیوی دارند، چون اگر بلافاصله نسبت به درمان اقدام کنند، کلیه خیلی خوب به درمان جواب می دهد. اگر سریعا کلیه درمان نشود، بیمار در مدت کمی دچار نارسایی کلیه خواهد شد.

فراموش نکنید با درمان این بیماری خیلی از مشکلات بیمار حل خواهد شد و از عوارض بعدی جلوگیری می شود و تا حدود زیادی بیماری خاموش خواهد شد، ولی اگر به موقع مراجعه نشود، عوارض شدیدتری ممکن است به همراه داشته باشد.

ناشناسناشناسflag‎1392/03/07‎-‎14:30

امیدوارم خداوند همه ی مریض ها رو شفا بده

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/02/27‎-‎19:36

سلام
عموی من هم به این بیماری مبتلا بود و دیر اقدام کرد و درنتیجه در تاریخ 20/2/92فوت نمود

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/05/17‎-‎01:02

اخی خدا رحمتش کنه

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/02/17‎-‎04:13

سلام من مدت بیست سال که لوپوس دارم سختی های زیادی کشیدم ولی خوشبختانه حالا بهتر هستم فقط باید امیدوار بود وتسلیم نشد

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/02/10‎-‎10:24

سلام
پسرعموی من این بیماری رو حدوده 2سال داشت و مدام هم تحت درمان بود و کارش به دیالیز کشیده شد و الان هم حدوده 4روزه که فوت کرده(ااااااااای وای)

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/02/05‎-‎00:19

من یکساله فهمیدم بیمارم خیلی میترسم احساس میکنم قراره بمیرم

پاسخ کاربران به این نظر

افشین  افشین flag‎1392/03/02‎-‎13:07

مدیریت استرس و افکار منفی برای ما بسیار حیاتی است. من ضمن مراجعه به دکتر و تحت نظر بودن از ورزش تغذیه سالم و شوخ طبعی غافل نیستم. الان به واقع فکر میکنم: چه موهبتیه چون تا میخوام مضطرب ونگران بشم به خودم میگم: ببین باز سیستم ایمنیت قاطی میکنه! بی خیال. . .این مورد اخیر خیلی مهمه!

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/11/26‎-‎10:05

عزیزان فقط میتوانم بگویم که استرس و نگرانی را بگذارید کنار بیماری بطور حتمی برطرف میشود این تجربه شخصی منه

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
فاطمه زاهد فاطمه زاهد flag‎1391/11/02‎-‎09:34

از خداوند خواستار شفای همه بیماران هستم ، یک سال است که متوجه شدیم که دختر من که در سن هفده سالگی است دچار لوپوس است اما خدا را شکر خیلی زود تحت درمان قرار گرفت و روحیه خوبی دارد و این روحیه خوب خیلی به او کمک می‌کند طوری که او بیماری را دوست خود می‌داند

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
شبدا رومی شبدا رومی flag‎1391/10/24‎-‎01:58

سلام! من دو ساله این بیماری رو دارم و الان تحت کنترله. مدیریت استرس و افکار منفی برای ما بسیار حیاتی است. من ضمن مراجعه به دکتر و تحت نظر بودن از ورزش تغذیه سالم و شوخ طبعی غافل نیستم. الان به واقع فکر میکنم: چه موهبتیه چون تا میخوام مضطرب ونگران بشم به خودم میگم: ببین باز سیستم ایمنیت قاطی میکنه! بی خیال. . .این مورد اخیر خیلی مهمه!

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/10/14‎-‎12:21

هزاران متخصص هم بگن مشکلی نیست من روحیه نمیگیرم وسلام

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
کبری کرداریان کبری کرداریان flag‎1391/09/29‎-‎22:23

من هم چند سال است که دچار این بیماری شدم والان چهل وهفت سال دارم وهنوز خوب نشدم وهر چند وقت یکبار فعال می شود وبیشتر دچار سردردهای شدید می شوم

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
نسرین .................... نسرین .................... flag‎1391/09/25‎-‎10:54

نسرین
سلام واقعا امیدوارم بدترین بیماری واسه دشمن ادمم پیش نیاد دختر خاله من دچار این بیماریه الانم حالش خیلی بده واسش دعا کنید.........

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
سحر  سحر flag‎1391/09/11‎-‎12:04

واقعا خوب

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
حمید  حمید flag‎1391/08/23‎-‎16:44

امیدوارم همه مریضا شفا پیدا کنن..شما هم دعا کنید

پاسخ کاربران به این نظر

افشین  افشین flag‎1392/03/02‎-‎13:08

آمین

پاسخ
نسرین  نسرین flag‎1391/08/22‎-‎09:05

سلام عزیزان پسر من هم چهار سال که این بیماری رو دارد خدا رو شکر زود دکتر تشخیص داد مرتب داروهایش را مصرف میکند بیماری کنترل شده برای همه دعا میکنم امیدوارم داروی درمان قطعی این بیماری کشف شود.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
فاخته  فاخته flag‎1391/08/19‎-‎01:18

سلام من و پدر و برادرم این بیماری رو داریم پدر و برادرم از ورم مهره ها دیسکشون بیرون زد و من هم کلیه و لگن ها و انگشتای پام آرزو داشتم ای کاش میمردم ولی این بیماری رو نمیگرفتم

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/08/14‎-‎21:27

مطالب اولیه است کمی تخصصی تر توضیح بدین

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
نیلو  نیلو flag‎1391/08/09‎-‎17:40

مطالب شما بسیار عالی بود امیدوارم تمام بیماران مبتلا به این بیماری هرچه زودتر بهبو یابند

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ستاره  ستاره flag‎1391/08/06‎-‎12:37

سلام... راجع به ارگان هایی که تحت تاثیر این بیماری قرار میگیرن مثل کلیه و ریه و ... بیشتر توضیح بدید
ممنون

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
هاله  رهبر هاله رهبر flag‎1391/07/29‎-‎16:38

سلام ، دوستای عزیر منهم یکی از کسانی هستم که به این بیماری دچار شدم ولی بعد از دوسال درمان ، خدارو شکر علائم بیماری خاموش شد و دیگه حتی 1 قرص هم نمی خورم ، الان مدت 8 سال که از بیماری میگذره ولی خوشبختانه هیچ مشکلی ندارم ، مهمترین عامل برای بهبودی تشخیص سریع و به موقع بیماری است که خوشبختانه با داشتن دکتر خوب بیماریم در مدت 15 روز به دارو ها جواب داد و رو به بهبودی رفت . تنها رمز بهبودی تشخیص دقیق پزشک و مصرف به موقع داروها می باشد . اصلاً نگران نباشید.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
مهشید  مهشید flag‎1391/07/07‎-‎16:41

شوهرم حدود 20ساله که این مریضی را دارد وتمام داروهایش را سر موقع می خورد .ولی سه سال هست که به دکتر مراجعه نمیکند .زمانی که سرما می خورد این مریضی اذیتش می کند

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
سوگند خ سوگند خ flag‎1391/07/04‎-‎11:52

من حدود 7 سال پیش با تشخیص روماتیسم پوستی درمان رو شروع کردم.ولی چند ماهی هست که دکتر تشخیص لوپوس رو هم داده.البته در تکمیل دوره درمان کوتاهی کردم که منجر به طولانی شدن دوره درمان شده.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
صبا  صبا flag‎1391/06/31‎-‎11:31

خیلی ممنونم از مطالبتون.دوستان خوبم بدونید توی همه مشکلات فقط توکل بخدا آدم رو آروم میکنه.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
اذین چ اذین چ flag‎1391/06/30‎-‎01:12

سلام خواهر من به این بیماری مبتلا شده ،ما همه از نظر روحی بهم ریختیم لطفا من را راهنمایی کنید. بیماری خواهرم با درد مفاصل و ورم شروع شده

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناس  ناشناس flag‎1391/06/26‎-‎00:09

سلام
یکی از عزیزام 10 ساله که به این مریضی مبتلا هست. نوزده سالشه. الان حالش خوب نیست. تو رو خدا واسش دعا کنین.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناس  ناشناس flag‎1391/06/13‎-‎12:23

22سالمه.4سال پیش زانوهام درد میکرد دکترگفت چیزی نیست یکسال بعدش درد مچم اضافه شد 1 ماه پیش رفتم دکتر گفت احتمالا لوپوسه امروز تاییدش کردوگفت بادارو کنترل میشه.خیلی ترسیدم یعنی هیچوقت خوب نمیشم؟میشه ازدواج کنم؟

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/06/05‎-‎16:34

سلام.من دیشب فهمیدم که یکی از دوستای عزیزم دچار این بیماری شده.با تمام وجودم ناراحت ونگرانم براش.ولی مطمئنم با روحیه خوبی که داره خیلی زود خوب میشه.برای همه ارزوی سلامتی دارم...

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
عباس اکبری عباس اکبری flag‎1391/02/17‎-‎14:37

سلام عزیزانم
لوپوس مریضی خطرناکی نیست فقط بایدروحیه داشته باشین اصلا استرس وناراحتی نداشته باشین فقط توکل به خدا کنید من یه بیمار سرطان خون هستم اصلا نگران مریضیم نیستم فقط داروهام سر موقع می خورم وارامش دارم خدا سرنوشت همه ما خودش مشخص کرده و هیچ کس از فردای خودش خبر نداره من یکی از دوستای صمیمیم که هیچ مریضی نداشت دیروز در اثرتصادف فوت کرد هیچ وقت فکرش نمی کرد بمیره .فقط به خدا توکل کنید مثل یه مرد با ارامش زندگی کنید چون عمر همه ما دست خداست ما بیخود الکی هرس می خوریم لوپوس که مریضی بدی نیست فقط داروها مصرف کنید ورعایت کنید زود خوب می شید .بابا من وقتی یاد مریضیم میفتم به شهدا فکر می.کنم که مردانه به طوری که احتمال صد در صد می دادم شهید می شن به خط مقدم می رفتن ومستانه شهید می شدن اون شدت خمپاره که بدن را تکه تکه میکرد .ماباید خداروشکر کنیم خصوصا شماها که مریضی سختی ندارین

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/01/28‎-‎23:33

هیچ وقت از لطف خداوند غافل نشوید

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ساره محمدی ساره محمدی flag‎1391/01/27‎-‎11:22

بیماری ترسناکیه
اما من اول رماتیسم داشتم
و حالا 4ساله لوپوس دارم.
ناراحتم
و افسردگی گرفتم

پاسخ کاربران به این نظر

ساناز  ساناز flag‎1393/01/07‎-‎16:52

سلام.من 19 ساله هستم .4 ساله که لوپوس دارم توی این 4 سال تجربیات زیادی به دست اوردم و اندازه ی یه متخصص روماتولوزی هم مطالعه داشتم و خیلی خوب بیماری ام را میشناسم به تو هم پیشنهاد میکنم خیلی مطالعه کنی. از بچگی ارزوی دانشگاه امیر کبیر رو داشتم و بالاخره امسال به ارزوم رسیدم و رشته ی مکانیک قبول شدم اما توی مهر به گفته ی پزشک ها به خاطر استرس کنکور و جدایی از خانواده شدیدا به هم ریختم و در طول مهر و ابان 6 سری بستری شدم.به خاطر دوز بالای دارو خیلی سریع 12 کیلو اضافه کردم و بیشترین چیزی که دلمو اتش میزد کنایه های دیگران بود که میگفتن تهران خوب بهت ساخته و درک نکردن هم اتاقی هام توی خوابگاه و خستگی و خواب الودگی بی اختیار سر کلاس استاد ها و...تصمیم گرفتم رویای چندین ساله ام رو رها کنم تا حداقل خانواده ام کمتر اذیت بشن .انتقالی گرفتم و الان دانشگاه شیراز درس میخوانم و ارامشی که الان در کنار خانواده ام دارم رو با هیچ چیز توی دنیا عوض نمی کنم و دوباره دارم ویولنم رو ادامه میدم و اعتقاد عمیقی به معجزه ی موسیقی و مدولاسیون دارم پس موسیقی رو هم بهت پیشنهاد میکنم .این جمله که بیماری زکات سلامتیه همیشه ایمانم و توکلم رو زیادمیکنه وکلام اخر نماز...

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/01/20‎-‎20:23

مطلبتون خیلی مفید بود. بنظر من استرس و عصبانیت نه اینکه بیماری را شدت میده بلکه خود عامل بیماری هم هست. یکی از دوستانم به این بیماری مبتلا شده و از این بابت خیلی استرس داره و اکثر اوقات عصبانیه و آروم و مهربون نیست. اگه اینگونه بیماران بتونند خودشون از استرس و عصبانیت دور نگه دارند نه تنها بیماریشان متوقف میشه بلکه بکلی از بین میره. بنابراین سلامتی دسست خودشونه. میخوان سالم شن یا نخوان دست خودشونه. ع ع از بستک

بیشتر
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.